• Kontakt
 • Kalendarium
 • In English
 • Pressrum

Scenkonstens arbetsmiljö – en fördjupning om riskbedömning och säkerhetskultur

Välkommen till en dag som ger dig möjlighet att fördjupa dina arbetsmiljökunskaper. Denna dag sätter vår kursledare Mikael Rehnberg från Prevent fokus på systematiskt arbetsmiljöarbete, riskbedömningar och hur man kan skapa en god säkerhetskultur. Såväl den fysiska som den sociala och organisatoriska arbetsmiljön är teman för dagen. Kursen ordnas och genomförs inom ramen för TMA Teatern- och musikområdets arbetsmiljögrupp. TMA är ett samarbetsorgan för Svensk Scenkonst och de fackliga motparterna.

En viktig del av det systematiska arbetsmiljöarbetet är att undersöka, bedöma och åtgärda risker i arbetsmiljön. Man kan skapa en god arbetsmiljö med hjälp av tekniska lösningar, men det är inte tillräckligt. Människan och de attityder man har till arbetet och säkerhetsfrågorna samt organisationens sätt att hantera frågorna är också viktiga faktorer att väga in i säkerhetsarbetet.

Kursen riktar sig till alla som vill lära sig mer om riskbedömning och hur man kan bygga en god säkerhetskultur. Utgångspunkten är samspelet mellan mänskliga (M), tekniska (T) och organisatoriska (O) faktorer, det så kallade MTO-perspektivet.

Efter kursen ska du

- Ha fått faktakunskaper om arbetsmiljöfaktorer, risbedömning och MTO-begreppet

- Förstå hur MTO-perspektivet i en riskbedömning kan bidra till att skapa friska och hälsosamma arbetsplatser

- Veta hur risker kan identifieras och bedömas ur ett MTO-perspektiv samt kunna ge förslag på åtgärder

- Ha fått grundläggande kunskaper i vad som bygger en god säkerhetskultur samt kunna genomföra en säkerhetskulturinventering på din arbetsplats

Föreläsaren: Mikael Rehnberg höll i vår TMA utbildning i oktober 2018 och var mycket uppskattad. Mikael föreläser och utbildar med utgångspunkt från den senaste forskningen om ämnen som anknyter till arbetsliv, arbetsmiljö, psykisk ohälsa och folkhälsa.

Kurs/konferens
Scenkonstens arbetsmiljö – en fördjupning om riskbedömning och säkerhetskultur
Kursplats
Citykonferensen, Malmskillnadsgatan 46
Ort
Stockholm
Starttid
28 maj 2019 kl. 10:00
Sluttid
28 maj 2019 kl. 17:00
Kurslängd
1
Sista anmälningsdatum
25 april 2019
Målgrupp
Chefer, skyddsombud eller personer med särskild funktion i arbetsmiljöarbetet. Deltagarna bör ha grundläggande kunskaper om arbetsmiljö (t ex motsvarande TMA- eller BAM-utbildning). Erfarenhet från arbetsmiljöarbete i den egna verksamheten är en fördel.
Pris
2 400:- ex moms
Max antal deltagare
25
Anmäl dig här
 • Postadress

  Box 1778
  111 87 Stockholm

  Besöksadress
  Birger Jarlsgatan 39 1tr

  Kontakt
  Telefon: 08-440 83 70
  Fax: 08-440 83 89
  Mail:  info@svenskscenkonst.se

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Sök på sajten

  Sök

  Följ oss på

  Följ Svensk Scenkonst
 • Om sajten

  Copyright © Svensk Scenkonst 2019
  Producerad av Sajtkonsulterna