• Kontakt
 • Kalendarium
 • In English
 • Pressrum

PEARLE

Svensk Scenkonst är medlem i den internationella organisationen PEARLE (Performing Arts Employers Associations League Europe). PEARLE representerar närmare 7000 scenkonstföretag i Europa genom medlemsorganisationerna – arbetsgivarorganisationer för scenkonstföretag i Europa. Bland scenkonstföretagen märks teatrar, symfoniorkestrar, operahus, danskompanier, musikensembler, teaterproduktionsbolag och många andra organisationer i scenkonstsektorn.

PEARLE bevakar och driver frågor som är relevanta för medlemmarna på europeisk nivå och är ett forum för informations- och kunskapsutbyte mellan medlemmarna. Samtliga medlemmar träffas två gånger per år och diskuterar olika frågor. PEARLE är bland annat representerade i EEN (European Employers’ Network), EFAH (European Forum for the Arts and Heritage) och CUP (Copyright Users Platform). Dessutom ingår PEARLE I EU kommissionens kommitté för social dialog inom området “Live Performance”.

Svensk Scenkonst var med och grundade PEARLE 1991 och 1993 stod man värd (dåvarande Teatrarnas Riksförbund) för den första större konferensen som organisationen höll. Värdskapet har återkommit regelbundet. 


Det europeiska kulturarvsåret 2018

Med anledning av det europeiska Kulturarvsåret 2018 har PEARLE tillsammans med Opera Europa och the European Theater Convention skapat en digital kalender, On Stage 2018, för att hylla och synliggöra den europeiska scenkonsten. Svensk Scenkonsts medlemmar har möjlighet att lägga in egna evenemang i kalendern, som lanserades 16 januari och kan fyllas på med evenemang under hela 2018.

Om det finns frågor eller tankar kring att anmäla evenemang, kontakta
Ms Nina Vurdelja 
comm@pearle.ws


Open Call för On Stage 2018

 

 

Dela:
 • Postadress

  Box 1778
  111 87 Stockholm

  Besöksadress
  Birger Jarlsgatan 39 1tr

  Kontakt
  Telefon: 08-440 83 70
  Fax: 08-440 83 89
  Mail:  info@svenskscenkonst.se

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Sök på sajten

  Sök

  Följ oss på

  Följ Svensk Scenkonst
 • Om sajten

  Copyright © Svensk Scenkonst 2019
  Producerad av Sajtkonsulterna