• Kontakt
 • Kalendarium
 • In English
 • Pressrum

Svensk Scenkonst medverkar på Folk och Kultur 2019

Svensk Scenkonst deltar i det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur med tre seminarier.

Den 6 februari kl.13-14 arrangerar Svensk Scenkonst tillsammans med Symf seminariet "Musikers hälsa". Seminariet belyser frågor som; Hur kan musiker som instrumentalister, korister och sångare ha ett hållbart yrkesliv? Vad är vanliga arbetskador hos musiker? Vilket ansvar har den enskilde musikern för ett hållbart yrkesliv och vad är arbetsgivarens ansvar? Hur påverkar en höjning av pensionsåldern musikeroch vilka nya förebyggande åtgärder krävs? 

Medverkande är: Eva Boiner Horwitz är professor på Kungliga musikhögskolan inom musik och hälsa, Ulrik Röijezon är bitr. professor på Luleå tekniska Universitet inom fysioterapi och Teresia Nyman,  Forskare vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Arbets- och miljömedicin.
I samtalet medverkar Fredrik Andersson, programchef på Stockholms Konserthus och Anna-Karin Simlund, vice ordförande Symf. Moderator är Gunilla Kindstrand.

Den 6 februari arrangerar vi ytterligare ett seminarium tillsammans med Teaterförbundet för scen och film om sexuella trakasserier. Samtalet problematiserar och tar uppfrågor som; Hur arbetar teatrarna för att få arbetsplatser fria från sexuella trakasserier och vad har hänt? Välkomna att lyssna till ett samtal mellan Riksteatern och Göteborgsoperan om det senaste årets arbete att motverka sexuella trakasserier.

Medverkarande är:
GöteborgsOperan: Vivi Fonsmark, HR-chef, Anna-Karin Simlund, vice ordförande i Symf: Riksteatern: Anette Majoros, HR-chef, Charly Wassberg Boros, förtroendevald i Teaterförbundets lokalavdelning.
Samtalet leds av Sherlot Johnsson, projektledare i det partsgemensamma arbetet som Svensk Scenkonst och Teaterförbundet för scen och film bedriver.

Den 7 februarikl.16-17 arrangerar vi ett semianrium om digitalisering inom scenkonsten. Vad kan scenkonsten lära av den digitala resa journalistiken gjort och hur genomförs i sådant fall ett sådant paradigmskifte?

Stefan Koskinen, förbundsdirektör på Almega och tidigare anställd på branschorganisationen Tidningsutgivarna berättar om hur journalistbranschen ställde om till att nå fler konsumenter.

Föreläsningen följs av ett samtal med chefer inom scenkonsten och Stefan Koskinen.

Moderatorer är Nils Bergh, Svensk Scenkonst

Här kan du läsa mer om Folk och Kultur

Dela:
 • Postadress

  Box 1778
  111 87 Stockholm

  Besöksadress
  Birger Jarlsgatan 39 1tr

  Kontakt
  Telefon: 08-440 83 70
  Fax: 08-440 83 89
  Mail:  info@svenskscenkonst.se

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Sök på sajten

  Sök

  Följ oss på

  Följ Svensk Scenkonst
 • Om sajten

  Copyright © Svensk Scenkonst 2019
  Producerad av Sajtkonsulterna