• Kontakt
 • Kalendarium
 • FAQ
 • In English
 • Pressrum
 • 26 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Upprop för Europeiska unionens ungdomsorkester

  Svensk Scenkonst agerar i ett europeiskt upprop och vädjar till Sveriges EU-parlamentariker att verka för att ge den Europeiska ungdomsorkestern fortsatt finansiering. Under 40 år har ungdomar från unionens alla medlemsländer skapat en professionell och unik orkester av betydelse för gemenskapens utveckling. Uppropet sker i samband med det första Riksting för västerländsk konstmusik.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 12 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Gör kulturen och scenkonsten till en del av FN:s utvecklingsmål

  Den samlade scenkonstbranschen vid Svensk Scenkonsts stämma i Örebro uppmanar riksdag och regering att göra kulturen och scenkonsten till en del av FN:s utvecklingsmål.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 11 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Unikt nätverk öppnar för ny kompetens på svenska scener

  ​Riksteatern, Svensk Scenkonst, Teaterförbundet för scen och film, och Arbetsförmedlingen Etablering inleder ett samarbete för att ge plats på svenska scener för professionella kulturarbetare från bland annat Syrien, Irak, Iran och Uganda. Genom praktik, mentorskap och workshops ska satsningen öppna fler nätverk inom svensk scenkonst. Projektet presenteras 13 maj i Örebro.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 11 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Så blir scenkonst och besöksnäring en attraktiv kombination

  Visita och Svensk Scenkonst presenterar rapporten Ett plus ett blir tre som belyser hur kultur och besöksnäring samverkar och hur deras inneboende egna kvaliteter får betydelse för såväl turism som regional utveckling. Rapporten visar på goda erfarenheter från flera orter och riktar konkreta frågeställningar till kommunala och regionala beslutsfattare.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 4 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Svensk Scenkonst har tecknat nya kollektivavtal

  ​Svensk Scenkonst har idag tecknat avtal på märket 2,2 procent med Symf och Musikerförbundet om nya löner och anställningsvillkor för orkester-, musikteater- och teaterföretag samt regional musikverksamhet. Avtal på samma nivå har även tecknats med Akademikerförbunden och Unionen. Detta avtal innehåller en satsning på yrkesintroduktion för nyanlända

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 2 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Nytt kollektivavtal för offentligt finansierade teaterinstitutioner

  Svensk Scenkonst och Teaterförbundet är överens om ett nytt ettårigt kollektivavtal för offentligt finansierade teaterinstitutioner. Avtalsvärdet motsvarar märket på 2,2 procent. Nytt i avtalet är en möjlighet att reprisera utsändningar via digitala biografer utan extra kostnad vid tekniska/logistiska problem och en förenkling av reglerna för när dansare blir tillsvidareanställda.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 21 april 2016 - Pressmeddelanden

  Scenkonstens framtidsmöte 13 maj i Örebro

  Svensk Scenkonst branschdagar – årets största sammankomst för ledare och beslutsfattare i branschen äger rum 12-13 maj i Örebro konserthus. För att scenkonsten fortsatt ska bidra till samhällets utveckling och ge alla möjlighet att ta del av professionell scenkonst i hela landet står bl.a. regionfrågan, offentliga anslag, digitalisering och en jämlik tillgång till scenkonsten på dagordningen.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 7 mars 2016 - Pressmeddelanden

  Ett starkare kulturliv genom EU:s fonder

  ​Nu ska scenkonst- och museiorganisationerna runt om i Sverige ta en större andel av EU:s strukturfondsmedel. Svensk Scenkonst och Riksförbundet Sveriges museer lanserar ”Klokboken: vidgade vyer för stärkt svenskt kulturliv genom EU-stöd”. Rapportens syfte är att ge kunskap och verktyg som ökar andelen beviljade projekt inom strukturfondsprogrammen. Lanseringen direktsänds 9 mars.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 3 mars 2016 - Branschblogg

  "Vi behöver vidga våra perspektiv" – intervju med Jessica Lindberg Dik

  Ämnen:
  ISPA

  ISPA – International Society for Performing Arts – är ett internationellt nätverk som samlar över 400 medlemmar från drygt 50 länder med målet att främja globalt utbyte och utveckling inom scenkonstområdet. Som ett led i arbetet anordnar ISPA ledarskapsprogram för yrkesverksamma inom scenkonst. Jessica Lindberg Dik är en av fyra deltagare i ISPA Swedish Fellowship Program, en treårig ledarskapsutbildning för scenkonstproducenter. Musikverket och Svensk Scenkonst mötte upp sina deltagare på ISPA:s årliga kongress i New York i januari och bad dem utvärdera programmet såhär långt. Till vardags är Jessica Lindberg Dik producent på Riksteatern. Hon deltar i ISPA Swedish Fellowship Program mellan 2015 och 2017. Programmet finansieras av Musikverket och Svensk Scenkonst.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Författare: Jessica Lindberg Dik
 • 18 februari 2016 - Branschblogg

  ”Man ska inte vara rädd för att påverka” – intervju med Osiel Ibáñez

  Ämnen:
  ISPA
  Osiel Ibáñez

  ISPAs utbildningsprogram, som löper mellan 2015 och 2017, har nu nått halvtid. Musikverket och Svensk Scenkonst mötte upp deltagarna på ISPA:s årliga kongress i New York i januari och bad dem utvärdera programmet såhär långt. Osiel Ibáñez är en av fyra deltagare i ISPA Swedish Fellowship Program, en treårig ledarskapsutbildning för scenkonstproducenter. Programmet ska ge ökad kunskap och bättre verktyg för internationella samarbeten i det fria musiklivet. Till vardags är Osiel Ibáñez produktionschef på musikorganisationen Selam. Organisationen arbetar sedan 1997 med att öka mångfalden inom svenskt musikutbud och driver en internationell verksamhet med bas i Stockholm och Addis Abeba. Osiel Ibáñez har arbetat i Kulturrådets referensgrupp för fria musikgrupper samt föreläst om Selams strategier för internationalisering och publikutveckling på internationella musikmässor och konferenser. Han deltar i ISPA Swedish Fellowship Program mellan 2015 och 2017. Programmet finansieras av Musikverket och Svensk Scenkonst.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Författare: Osiel Ibáñez
 • Postadress

  Box 1778
  111 87 Stockholm

  Besöksadress
  Birger Jarlsgatan 39 1tr

  Kontakt
  Telefon: 08-440 83 70
  Fax: 08-440 83 89
  Mail:  info@svenskscenkonst.se

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Sök på sajten

  Sök

  Följ oss på

 • Om sajten

  Copyright © Svensk Scenkonst 2016
  Producerad av Sajtkonsulterna