• Kontakt
 • Kalendarium
 • FAQ
 • In English
 • Pressrum
 • 4 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Svensk Scenkonst har tecknat nya kollektivavtal

  ​Svensk Scenkonst har idag tecknat avtal på märket 2,2 procent med Symf och Musikerförbundet om nya löner och anställningsvillkor för orkester-, musikteater- och teaterföretag samt regional musikverksamhet. Avtal på samma nivå har även tecknats med Akademikerförbunden och Unionen. Detta avtal innehåller en satsning på yrkesintroduktion för nyanlända

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 2 maj 2016 - Pressmeddelanden

  Nytt kollektivavtal för offentligt finansierade teaterinstitutioner

  Svensk Scenkonst och Teaterförbundet är överens om ett nytt ettårigt kollektivavtal för offentligt finansierade teaterinstitutioner. Avtalsvärdet motsvarar märket på 2,2 procent. Nytt i avtalet är en möjlighet att reprisera utsändningar via digitala biografer utan extra kostnad vid tekniska/logistiska problem och en förenkling av reglerna för när dansare blir tillsvidareanställda.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 21 april 2016 - Pressmeddelanden

  Scenkonstens framtidsmöte 13 maj i Örebro

  Svensk Scenkonst branschdagar – årets största sammankomst för ledare och beslutsfattare i branschen äger rum 12-13 maj i Örebro konserthus. För att scenkonsten fortsatt ska bidra till samhällets utveckling och ge alla möjlighet att ta del av professionell scenkonst i hela landet står bl.a. regionfrågan, offentliga anslag, digitalisering och en jämlik tillgång till scenkonsten på dagordningen.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 7 mars 2016 - Pressmeddelanden

  Ett starkare kulturliv genom EU:s fonder

  ​Nu ska scenkonst- och museiorganisationerna runt om i Sverige ta en större andel av EU:s strukturfondsmedel. Svensk Scenkonst och Riksförbundet Sveriges museer lanserar ”Klokboken: vidgade vyer för stärkt svenskt kulturliv genom EU-stöd”. Rapportens syfte är att ge kunskap och verktyg som ökar andelen beviljade projekt inom strukturfondsprogrammen. Lanseringen direktsänds 9 mars.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 3 mars 2016 - Branschblogg

  "Vi behöver vidga våra perspektiv" – intervju med Jessica Lindberg Dik

  Ämnen:
  ISPA

  ISPA – International Society for Performing Arts – är ett internationellt nätverk som samlar över 400 medlemmar från drygt 50 länder med målet att främja globalt utbyte och utveckling inom scenkonstområdet. Som ett led i arbetet anordnar ISPA ledarskapsprogram för yrkesverksamma inom scenkonst. Jessica Lindberg Dik är en av fyra deltagare i ISPA Swedish Fellowship Program, en treårig ledarskapsutbildning för scenkonstproducenter. Musikverket och Svensk Scenkonst mötte upp sina deltagare på ISPA:s årliga kongress i New York i januari och bad dem utvärdera programmet såhär långt. Till vardags är Jessica Lindberg Dik producent på Riksteatern. Hon deltar i ISPA Swedish Fellowship Program mellan 2015 och 2017. Programmet finansieras av Musikverket och Svensk Scenkonst.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Författare: Jessica Lindberg Dik
 • 18 februari 2016 - Branschblogg

  ”Man ska inte vara rädd för att påverka” – intervju med Osiel Ibáñez

  Ämnen:
  ISPA
  Osiel Ibáñez

  ISPAs utbildningsprogram, som löper mellan 2015 och 2017, har nu nått halvtid. Musikverket och Svensk Scenkonst mötte upp deltagarna på ISPA:s årliga kongress i New York i januari och bad dem utvärdera programmet såhär långt. Osiel Ibáñez är en av fyra deltagare i ISPA Swedish Fellowship Program, en treårig ledarskapsutbildning för scenkonstproducenter. Programmet ska ge ökad kunskap och bättre verktyg för internationella samarbeten i det fria musiklivet. Till vardags är Osiel Ibáñez produktionschef på musikorganisationen Selam. Organisationen arbetar sedan 1997 med att öka mångfalden inom svenskt musikutbud och driver en internationell verksamhet med bas i Stockholm och Addis Abeba. Osiel Ibáñez har arbetat i Kulturrådets referensgrupp för fria musikgrupper samt föreläst om Selams strategier för internationalisering och publikutveckling på internationella musikmässor och konferenser. Han deltar i ISPA Swedish Fellowship Program mellan 2015 och 2017. Programmet finansieras av Musikverket och Svensk Scenkonst.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Författare: Osiel Ibáñez
 • 18 februari 2016 - Branschblogg

  ”ISPA ger nya perspektiv och ny kunskap” – intervju med Ragnar Berthling

  Ämnen:
  ISPA
  Ragnar Berthling

  Fyra svenska scenkonstproducenter får under tre års tid närvara på ISPA:s kongresser, delta i utbildningar i anslutning till kongresserna och ingå i nätverk med ett 50-tal producenter och projektledare från elva andra länder. Ragnar Berthling är en av fyra deltagare i ISPA Swedish Fellowship Program. Programmet ska ge ökad kunskap och bättre verktyg för internationella samarbeten i det fria musiklivet. Ragnar Berthling har en bakgrund som musiker och har arbetat på Svenska Filminstitutet. Han har de senaste åren varit verksamhetsledare för Musikcentrum Öst, en ideell förening för professionella musikutövare vars huvuduppgift är att förmedla arbetstillfällen för musikgrupper och artister. Han deltar i ISPA Swedish Fellowship Program mellan 2015 och 2017. Programmet finansieras av Musikverket och Svensk Scenkonst.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Författare: Ragnar Berthling
 • 18 februari 2016 - Branschblogg

  "ISPA:s program är ovärderligt” – intervju med Katrin Amberntsson

  Ämnen:
  ISPA
  Karin Amberntsson
 Foto: Urban Jörén

  Ovärderligt utbyte, nya perspektiv och konkret verkstad. Vi har tagit tempen på deltagarna i ISPA Swedish Fellowship Program, ett internationellt utbildningsprogram för producenter som finansieras av Musikverket och Svensk Scenkonst. Katrin Amberntsson är en av fyra deltagare i ISPA Swedish Fellowship Program, en treårig ledarskapsutbildning för scenkonstproducenter. Programmet ska ge ökad kunskap och bättre verktyg för internationella samarbeten i det fria musiklivet. Katrin Amberntsson är chefsproducent på konsert- och kulturarrangören Re:Orient. Hon har tidigare arbetat som eventchef på Södra Teatern i Stockholm, press co-ordinator på tv-kanalen MTV och informatör inom projektet Stockholm – Europas Kulturhuvudstad 1998. Hon har även producerat studieresor till Kairo och Alexandria för svenska kulturarbetare. Hon deltar i ISPA Swedish Fellowship Program mellan 2015 och 2017. Programmet finansieras av Musikverket och Svensk Scenkonst.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Författare: Karin Amberntsson
 • 3 februari 2016 - Pressmeddelanden

  Utbildning, bildning och den professionella dansen

  Imorgon, den 4:e februari, arrangerar Svensk Scenkonst Nationell danskonferens för fjärde året i rad. Konferensen riktar sig till alla professionella dansverksamma och äger rum på Dansens Hus i Stockholm. Årets tema är utbildning, bildning och den professionella dansen.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • 13 januari 2016 - Pressmeddelanden

  Stefan Engström ny kommunikationschef på Svensk Scenkonst

  Svensk Scenkonst har rekryterat Stefan Engström som ny kommunikationschef. Han kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef och verksamhetsstrateg vid Svensk biblioteksförening.

  Läs hela artikeln »
  0 kommentarer Källa: Svensk Scenkonst
 • Postadress

  Box 1778
  111 87 Stockholm

  Besöksadress
  Birger Jarlsgatan 39 1tr

  Kontakt
  Telefon: 08-440 83 70
  Fax: 08-440 83 89
  Mail:  info@svenskscenkonst.se

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 • Sök på sajten

  Sök

  Följ oss på

 • Om sajten

  Copyright © Svensk Scenkonst 2016
  Producerad av Sajtkonsulterna